Picúr

Picur

Eeny, meeny, miny, moe, picul

Az én nevem Picur manó🐶
Pár napja járt le a szigorú kéthetes karanténom, táááncoljunk, mert szabaaaaad vagyooook…🤩🥳
de várj….ne fussunk ennyire előre.
Lássuk, hogy honnét jöttem a Cerberoshoz.

2022.augusztusban láttam meg a napvilágot. Szikszói állatbarátok találtak (Fotó 1.) rám szeptember 23-án soványan, férgesen.😔 Igen, egy hónapos voltam akkor kb. Apró testem megsínylette, mert szőrhiányos volt, doki vett rólam kaparék és lenyomati mintát, elküldte a laborba. Otthonra azt mondta, hogy Clorhexiderm forte 2% vagy 4%-os lemosással kell kezelni 2 naponta. Jobb mellső lábam abnormálisan kifelé rotált (Fotó 2.), ehhez ortopéd vizsgálatot írt elő, hogy kiderüljön, hogy mi okozza ezt.

Próbálták megröntgenezni akkor, de hasaló pózban köhögni, krákogni kezdtem, doki szerint a sok féreg miatt, amit ki kellett hajtani belőlem. Abban maradtak Tecával, hogy később majd lesz röntgen, nem noszogattak vele inkább.

Hátsó lábaim…cöh😔Hátulról úgy néztem ki, mintha laposkúszásban mennék, mint egy kommandós😳hiszen a hátsó lábaim olyanok, mint a nyúlláb.
Akkor utána megjött a laboreredményem, nem gombás vagyok, hanem Staphyllococcus baktérium támadt meg, ami már a felülfertőződés. Immungyenge kutyákon jön ki, na az vagyok én.

Most itt tartunk, hogy erősíti Teca és Krisztián az immunrendszeremet, hogy utána kaphassak oltást.
Na, de úgy kezdtem a bemutatkozást, hogy lejárt a karanténom 🤪 játszottam is kint sokat egy malacplüssel (Fotó 3.) Szeretek játszani, nagyon. Nagy a szám, imádom jártatni, feleselek jobbra-balra (leginkább csipogásra emlékeztet a hangom 😁még). Krisztiánt is befenyítettem a rácsokon keresztül, amikor még be voltam zárva, mondtam neki, hogy:

Csak egyszer jussak ki és széttéplek, mint csiga a füvet.

Látványosan “marcangoltam” egy lepedőt is hozzá, tuti megijedt Krisztián, mert nem engedett ki😁
Kisvideó róla itt található⤵️
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=435111698714452&id=100066468752706

De most már kint vagyok, vége a karanténnak, erősödök, szőrt is növesztettem oda, ahol nem volt.
Nagy álmom, hogy egészséges legyek és a lábam is szép legyen, ehhez viszont gyűjtenem kell pénzt, hogy az ortopéd doki fogadjon, foglalkozzon velem, mert, ha nem tudok fizetni, akkor max rám néz és azt mondja, de cukiii🥹Attól sajnos nem gyógyul meg a lábam.

Van egy befőttes üvegem erre a célra. (Fotó 4.)Nagyon el szeretnék jutni röntgenre, vizsgálatokra a lábammal, megismerni az ortopéd dokit, azt hallottam, hogy jófej, kedves és profi💪. Valamint az oltási programomra is gyűjtök💉

Sajnos Picur már nem tudta megvárni, míg az üvege megtelik. 🙁 Nyugodjon békében.